Tízéves a magyarországi Pure Alapítvány – jubileumi ünnep Budapesten

Hazai – 2017. június 13., kedd | 17:25

A Pure Alapítvány, korábbi nevén Pure Fashion Alapítvány jubileumi estjét június 11-én rendezték a budapesti Akvárium Klubban. Az est során előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, divatbemutatóval és koncerttel ünnepelték a program magyarországi indulásának tizedik évfordulóját.


KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

A jubileumi esten Kis Brigitta ügyvezető igazgató megnyitóbeszédében hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy legyenek olyan emberek, programok az életünkben, akik és amelyek iránymutatóként, egyfajta világítótoronyként vezetnek minket a helyes irányba. Ilyen világítótorony lehet a Pure is, mely utat mutat a kamasz lányok számára.

A Pure csapatait mindenhol önkéntes koordinátorok vezetik. Csikós Évával és Kocsis Krisztinával, a győri csapat vezetőivel, Hegyesi Zitával és Hortobágyi Krisztinával, a budapesti csapat koordinátoraival, illetve Hangódi Dórával, a program lelkivezetőjével beszélgetett Mohay Bence, az est műsorvezetője az önkéntességről és pozitív hatásairól személyes életükben. Bárányos Edit, a program szakmai felelőse arról tartott előadást, miért kulcsfontosságú, hogy világismeretük mellett önismeretükben is fejlődjenek a fiatalok, ezzel megalapozva döntéseiket, személyes jövőképüket.

A Pure testvérprogramja, a „What’s Up?” 2016 szeptemberében indult. A kamasz fiúkat megszólító program első évéről beszélgetett Mohay Bence a két csapatvezetővel, Gólik Jánossal és Pulay Domonkossal.

A mára hagyománnyá vált Pure-divatbemutató színesítette az estét, melyen a másodéves veszprémi és budapesti csapat tagjai léptek fel. A lányok az est első felében az „Ez az a Nap!” keresztény kulturális szervezőiroda felkérésére készült pólókat viselték. A Pure és a szervezet együttműködésének célja, hogy a programba bekapcsolódó lányok mind átélhessék azt a különleges élményt, amelyet az „Ez az a Nap!” rendezvényen való részvétel nyújt. Az est második felében az egyik divatcég elegáns ruhadarabjaiban léptek fel a veszprémi és budapesti csapat tagjai.

Egy jubileum esetében mindig fontos a visszatekintés: Kis Brigitta a program működését meghatározó szereplőknek köszönte meg odaadó támogatásukat. Jubileumi díjat kapott Csizy Judit és Dezső, akik az akkor még Pure Fashion elnevezésű programot meghonosították Magyarországon; Szabó Molnár Bálint LC a programot elindító Regnum Christi Mozgalom képviseletében, valamint Óvári Katalin, a program korábbi vezetője.

A jubileumi rendezvény meghívott vendége Durkó Heléna és zenekara volt. Az előadó dalai és személyes hangvételű, őszinte gondolatai zárták az estet.

Forrás: Pure Alapítvány

Fotó: Hegedűs Márton, Szabó Levente

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria