Tízéves a siófoki Antióchia Közösség

Kishírek – 2018. november 27., kedd | 14:52

A tizedik Antióchia-hétvégét szervezte november 17–18-án a Siófoki Szent Lőrinc Antióchia Közösség. Az ifjúsági hétvégén közel nyolcvan fiatal vett részt, és húszan segítették a program zökkenőmentes lebonyolítását.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A hétvége során a fiatalok 14 bevezető előadást hallhattak különböző témákról, például mit jelent kereszténynek lenni, milyen az egyház helyzete a mai világban, Isten hívásáról, valamint az Eucharisztiáról. Az előadásokat a közösség régi és új tagjai tartották, elsősorban azok a fiatalok, akik az elmúlt kilenc hétvége levezető párosai voltak. Az előadásokat kiscsoportos megbeszélés követte, ahol a fiatalok megoszthatták egymással tapasztalataikat, elgondolásaikat, de kétségeiket is.

A három nap során a fiatalokat a kerettörténet Narnióchiába varázsolta Árvai Réka és Kupi Márton levezető páros segítségével. Az ötletes díszletek, a keretszövegek és a mini színdarabok segítették az oldott és jó hangulatú légkör kialakítását, valamint annak folyamatos fenntartását.

A szombati kiengesztelődési esten zenés szentségimádáson vehettek részt a fiatalok, mely közben tíz lelkipásztornál végezhették el szentgyónásukat, és folytathattak mély lelkibeszélgetéseket.

A közösség a vasárnap délután kezdődő záró szentmise keretében köszönte megSzalay házaspár tízéves munkáját, amit a közösségért végez. A szentmise végén Vörös Péter és Kisiván Csaba káplánok nyújtották át Varga László megyéspüspök főpásztori áldását, melyet a közösségre és a Szalay házaspárra adott hálából a tízéves jubileum alkalmából.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria