Több százan csatlakoztak a Pécsi Egyházmegye imaszövetségéhez

Hazai – 2018. március 30., péntek | 13:05

Tavaly húsvétkor imaszövetség alakult a Pécsi Egyházmegyében. Az elmúlt egy év során több mint háromszázan vállalták, hogy imádságaikkal csatlakoznak az egyházmegye küldetéséhez. Új tagok jelentkezését is várják.

„Hogyan tudunk egyre inkább Krisztusban gyökerezni, egyre inkább erőt meríteni belőle? Úgy, hogy az imádságban belé kapaszkodunk. Imádkozni akarunk, mert az ima és a böjt tisztít meg bennünket. Mindez nem veszi el az örömünket, nem szűkíti le az életünket, hanem újjáteremti bennünk a szabadságot.” Ezekkel a szavakkal indította útjára Udvardy György pécsi megyéspüspök 2017 húsvétvasárnapján a Boldogasszony Imaszövetséget.

Az elmúlt egy évben több mint háromszázan vállalták, hogy naponta imádkoznak az egyházmegyéért, a főpásztor és a tagok szándékára; hetente végeznek szentségimádást és szentírásolvasást; havonta vállalnak böjtöt, vagy lemondást; részt vesznek az egyházmegye évi gyalogos zarándoklata alkalmából bemutatott ünnepi szentmisén Máriagyűdön; keresik a rendszeres szolgálat lehetőségét plébániájukon.

Az egy évre szóló vállalást most lehetőség van megújítani, de új tagok jelentkezését is várják. Az egyházmegye főpásztora minden hónap első szombatján szentmisét mutat be az imaszövetség tagjaiért. Jelentkezni és a tagságot meghosszabbítani az imaszövetség honlapján keresztül, vagy a plébániákon elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Forrás és kép: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria