Twal jeruzsálemi pátriárka: Véget kell vetni az erőszaknak a Szentföldön

Kitekintő – 2015. október 9., péntek | 18:55

Az elmúlt napok erőszakhullámát követően Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka felhívást tett közzé, amelyben nyugalomra inti a konfliktusban érintett feleket. Azt kéri az izraeli és palesztin hatóságoktól, hogy térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz.

„A gyűlölettől fűtött elkeseredettség lángjai újra elgondolkodtatnak arról a súlyos veszélyről, amely a Szentföldre nehezedik” – fogalmaz a főpásztor. Az Izraelben és Palesztinában kialakult újabb erőszakhullám miatti aggodalom arra sarkallta a jeruzsálemi latin pátriárkát, hogy elítélje az utóbbi napok véres cselekményeit, amelyek az erőszak veszélyes kiterjedését eredményezhetik, illetve hogy határozottan nyugalomra intsen. A helyzet súlyossága arra sürget, hogy az érintett felek bátran visszatérjenek a tárgyalóasztalhoz. Az izraeli–palesztin tárgyalások szilárd és elfogulatlan alapokon kell, hogy nyugodjanak az ENSZ-határozatok előírásainak megfelelően.

„Nem lehet tolerálni, hogy a gyűlölet és a vér legyen a törvény ezen a háromszor szent földön” – nyomatékosítja Fouad Twal pátriárka. Minden hívő imáit kéri a Szentföldért, az ott élő népekért, Jeruzsálemért, a béke városáért.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria