Udvardy György érsek megáldotta az ajkai katolikus iskola új kápolnáját és termeit

Hazai – 2021. május 25., kedd | 14:39

A veszprémi érsek május 20-án Ajkán megáldotta a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola újonnan elkészült tereit, a most kialakított Szent István király kápolnát és a különféle szaktermeket.

Rieder András, az iskola igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a 2015-ben elindított iskolafelújítási és -bővítési program ezzel a befejező szakaszához ért. Köszönetét fejezte ki a főpásztornak és a főegyházmegyének a megvalósulásban nyújtott támogatásért, és hozzátette, hogy a diákok már hamarosan használatba vehetik a kápolnát és a szaktantermeket.

Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője visszaemlékezett az iskola tíz évvel ezelőtti megnyitására, amikor a főegyházmegye egy kis iskolát választott arra, hogy elindítsa a katolikus oktatást Ajkán.

Udvardy György érsek megköszönte az állami támogatást, és a hamarosan a közelben épülő katolikus óvodára utalva leszögezte: ahol az iskola és az óvoda együttműködik, ott az intézmények és a közösségek is egymást erősítik. Ebben az erős közösségben a kialakuló emberi kötelékek miatt a gyermekek biztonságban érezhetik magukat, a szülők pedig nyugodtak lehetnek gyermekeik fejlődése miatt.

Az iskola néhány diákja énekkel és rövid műsorral vett részt az ünnepségen.

A főpásztor megáldotta az épületet, hangsúlyozva, hogy az áldás nem az épületnek, hanem a benne tanulóknak és dolgozóknak, valamint azok családjainak szól.

Miután ünnepélyesen átvágták a szalagot az intézmény aulájában, a veszprémi érsek a tetőtérben celebrált szentmise kezdetén megáldotta az új kápolnát.

A diákok és tanáraik az élő közvetítésnek köszönhetően a tantermekben követhették az ünnepi eseményt és kapcsolódtak be a szentmisébe.

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria