Új arculatot kapott az Egri Főegyházmegye honlapja

Hazai – 2016. június 23., csütörtök | 17:21

Az egri volt az egyik első a katolikus egyházmegyék közül, amely honlapot indított mintegy két évtizede. A kor követelményeinek és az élet hozta változásoknak megfelelve portálja a napokban teljesen megújult.

Új és látványos megoldással az érsekség épületeinek ábrázolására kattintva érhetők el az egyes aloldalak. Az Egri Főegyházmegye megújult honlapja bemutatja a hitéletet, tartalmazza az egyházmegyében szolgálatot teljesítők legfontosabb adatait, a plébániák elérhetőségeit és a kiemelt programok sorát. Lelki tartalommal, napi evangéliummal, szentek bemutatásával, imádságokkal is várja a látogatókat az oldal, amelyen megtalálhatók a különféle szervezeti egységek és területek illetékeseinek elérhetőségei is.

„Az evangelizálás önmagában kommunikáció. A kommunikáció, amikor az evangéliumot hirdetjük az embereknek és el akarjuk hozzájuk juttatni az örömhírt, alapvetően fontos az egyház számára. Kezdetektől fogva létezik, már Jézus arra küldte apostolait, hogy „hirdessétek az evangéliumot minden népnek”” – mondta Ternyák Csaba egri érsek. A főpásztor szerint ebbe a folyamatba tartozik bele az is, hogy az Egri Főegyházmegye mintegy két évtizede, az internet hajnalán – elsők között – elindította honlapját, hogy hírt adjon önmagáról, hírt adjon működéséről, hogy belső életét megmutassa a világnak. Az is a célja volt ezzel, hogy a legfontosabb adatok, amelyek az egyházra, a papságra, az egyházmegyei intézményekre vonatkoznak, ilyen modern eszközön is elérhetők legyenek. Ez az egyre jobban gazdagodó honlap kapott most új arculatot.

Az egyházmegye egyre nagyobb szerepet vállal az oktatásban, így külön aloldal foglalja össze az intézményekről szóló információkat a tudományos munkától egészen az álláshirdetésekig. A megújult érseki palota is ráirányítja a figyelmet arra, hogy az egyház nyitottsága a turizmus területén is tetten érhető. Így az idegenforgalom is helyet kapott a honlapon; szálláshelyek, látnivalók, gyűjtemények érhetők el innen. Az Egri Főegyházmegye a médiamunkát is kiemelten fontosnak tartja; a Szent István Rádió, a Szent István Televízió és az Egyházmegyei Hírek oldala is elérhető a portálról.

Forrás, fotó és videó: Szent István Televízió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria