Új elnök a Bencés Diákok Győri Egyesülete élén

Kishírek – 2016. február 5., péntek | 17:10

A Bencés Diákok Győri Egyesülete (BDGYE) január 29-én tisztújító közgyűlést tartott, és megválasztotta az egyesület új vezetőségét.

Az elnöki, a főtitkári és az ellenőrző bizottsági beszámolók után megtartott titkos szavazáson a tagság a BDGYE elnökének egyhangúlag Kőrösi Tamást,  főtitkárának immár a negyedik négyéves ciklusát megkezdő Péter Tamást választotta.

Az elnökség tagjai az alábbi bencés öregdiákok lettek: Koór Sándor, Lang Ferenc, Magassy Dániel, Nagy Jenő és Perlaky Péter. Az ellenőrző bizottság tagjai: Balogh Pál, Hluchány József és Koloszár József lettek.

A közgyűlés végén az új elnök, Kőrösi Tamás megköszönte a leköszönő elnök munkáját és a tagság bizalmát, valamint pár mondatban vázolta a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Továbbra is fontos az egyesület számára a bencés szabadegyetemek megrendezése, valamint a tehetséges és rászoruló bencés diákok támogatása. Mindemellett idén az egykori bencés tanárok, szerzetesek győri köztemetőben fekvő közös sírhelyének felújítása lesz a fő feladata a szervezetnek.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria