Új épületbe kerül a súlyosan sérült szegedi gyermekek iskolája

Hazai – 2015. június 13., szombat | 16:02

Ősztől új épületbe kerül a szegedi GEMMA intézmények súlyosan, halmozottan sérült gyermekeket ellátó iskolája és nappali szolgáltató központja – adja hírül az MTI.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a június 12-i kulcsátadó ünnepségen elmondta, hogy az egykori kollégium épületét széles körű és egyedülálló összefogásnak köszönhetően vásárolhatta meg a Szivárvány Autizmus Egyesület, az intézmények fenntartója.

Elsőként az egyházmegye ajánlott fel 12 millió forintot, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Richter Gedeon Nyrt., az OTP Bank Nyrt. és a Mol Magyarország segített ugyanekkora összeggel, a 69 millió forintos vételárból fennmaradó részt pedig a szegedi Rotary Club teremtette elő – közölte a püspök, akinek reményei szerint a felújítás költségeihez egy külföldi alapítvány nyújt majd segítséget.

A Szivárvány Autizmus Egyesület 2010-ben szülők és szakemberek összefogásával alapította meg a GEMMA-t, hogy hiánypótló szolgáltatást nyújtson a súlyosan, vagy halmozottan sérült gyermekek oktatása és szociális nappali ellátása terén. Az intézményeknek egy 250 négyzetméteres egykori iskolaépület ad otthont, de ez az elmúlt években egyre kisebbnek bizonyult – mondta Kissné Papfalvi Nóra, a civil szervezet munkatársa.

Hozzátette, a kollégiumépület felújításának első üteme a tervek szerint a következő tanév kezdetére elkészül, így a 24 gyermeket oktató iskola és az ugyanennyi fiatalnak segítséget nyújtó nappali központ költözhet az új helyre.

A második ütemben az épület emeleti szintjének rekonstrukciója és az akadálymentesítés következik. A tervek szerint a 2016 őszére befejeződő beruházás teljes költsége mintegy 150 millió forint – tette hozzá Kissné Papfalvi Nóra.

Fotó: Szegedma.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria