Új épületben a szolnoki katolikus óvoda

Hazai – 2014. április 16., szerda | 12:52

Döntően európai uniós támogatásból, csaknem 200 millió forintos beruházással új egyházi óvoda készült el Szolnokon, a katolikus oktatási központ részeként – tájékoztat az MTI.

Az Új Széchenyi Terv keretében a pályázó Váci Egyházmegye által fenntartott Mustármag Óvoda kapott új épületegyüttest – közölte Kertészné Bokor Zsuzsanna projektmenedzser.

A 726 négyzetméter nettó alapterületű, akadálymentesített létesítményt az Ártér Építész Műterem tervei alapján a Bolax Kft. építette. Falai között négy csoportszoba, fejlesztő, nevelői és orvosi szoba, valamint melegítőkonyha kapott helyet. Az épületen energiamegtakarítást szolgáló épületgépészeti és építészeti megoldásokat alkalmaztak, például speciális árnyékolókat, napelemmodulokat, hőszivattyús fűtési rendszert és szürkevíz-hasznosítást alakítottak ki. Utóbbi eljárás lényege, hogy a kevéssé szennyezett, a tusolóból, a fürdőkádból, a mosdókagylóból, szükség esetén a mosógépből származó vizet megfelelő kezelés után WC-öblítésre, kerti öntözésre, valamint tisztításra használják.

A pályázati projekt része óvodai eszközök beszerzése, parkolók kiépítése és egy jól felszerelt játszóudvar kialakítása is. Az óvodások környezetvédelemmel és ökotudatos viselkedéssel kapcsolatos ismereteinek bővítését szolgálja majd az udvari mini tanösvény.

A szentmisével egybekötött ünnepélyes megnyitót április 27-én tartják a telt házzal induló intézményben.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria