Új munkatársakat neveztek ki a Szentszék Sajtótermébe

Kitekintő – 2019. január 12., szombat | 18:47

A kommunikációért felelős vatikáni dikasztérium január 11-én jegyzéket adott ki az újonnan kinevezett munkatársakról, akik a Szentszék Sajtótermének munkáját segítik.

Amint azt december 31-én bejelentették, Paolo Ruffini, a Kommunikációs Dikasztérium prefektusa vezetésével elindult a szentszéki sajtóterem új szervezeti felépítésének folyamata, miután a pápa kinevezte az új ideiglenes szentszéki szóvivőt Alessandro Gisotti személyében.

A prefektus január 11-én kinevezte Romilda Ferrautót a szóvivő főtanácsadójává. Ferrauto korábban a Vatikáni Rádió francia szerkesztőségének vezetője és az elmúlt öt szinódus alkalmával a Szentszék Sajtótermének asszisztense volt.

A prefektus kinevezett továbbá két asszisztenst a Szentszék Sajtótermének igazgatója mellé: az amerikai Bernadett M. Reis nővért, aki a Vatikáni Rádió szerkesztője és a rendi elöljárók nemzetközi egyesülete (UISG) kommunikációs bizottságának tanácsadója, valamint a perui Raúl Cabrera Pérezt, a Vatikáni Rádió spanyol műsorának szerkesztőjét, az ifjúság témájáról rendezett püspöki szinódus információs bizottságának munkatársát.

A Szentszék Sajtótermének irodavezetői feladatát ezentúl az amerikai Thaddeus M. Jones látja el, aki a Vatican News portál koordinációs irodájának tagja, korábban pedig a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának hivatalnoka volt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria