Új tagokkal bővült a bazilita harmadrend közössége

Megszentelt élet – 2017. október 13., péntek | 9:36

2017 áprilisától – Ihnáth János máriapócsi főgyóntató áldozatos munkájának köszönhetően – megújult a bazilita harmadrend máriapócsi közösségének hitélete. A csoport új tagokkal bővült, akik szeptember 30-án Máriapócson, a közösség országos találkozóján tették le ígéretüket.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Máriapócson Orosz István kegyhelyigazgató köszöntötte a bazilita harmadrend, azaz a Nagy Szent Bazil Rend világi ágának tagjait, akik az ország több pontjáról zarándokoltak az Istenszülőhöz.

A prédikációjában Polgári László egykori máriapócsi kegyhelyigazgató, helynök felelevenítette a könnyező kegykép történetét, mely megmutatja a kegyhely és a baziliták életének összefonódását.

Az áldozás után került sor Ferenc bazilita testvér fogadalmának megerősítésére, a liturgia után pedig négy világi testvér tett ígéretet a buzgó keresztény-katolikus életre, a Szűzanya oltalmának segítségével.

Illés bazilita testvér a harmadrend új tagjainak kezében égő gyertyára utalva ezekkel a szavakkal engedte útjára a négy testvért: „Ahogyan ez a gyertya ég, úgy világítson életetek példája a világban, mert a gyertya másokért ég, másokért él, mint Jézus.” Ezután Lukács Miklós, a bazilita harmadrend országos elnöke köszöntötte a jelenlévőket és elevenítette fel Nagy Szent Bazil tanításának lényegét.

Forrás és fotó: Máriapócsi Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria