Új toronyórát kap a pestújhelyi templom

Kishírek – 2017. február 23., csütörtök | 14:11

A tervek szerint március 25-én délután öt órakor áldja meg Molnár Béla plébános a Keresztelő Szent János-templom új „toronydíszét”.

A Taksonyban, Kapui Gyula mester által készített szerkezet gyönyörű látványt nyújt majd 2×2 méteres számlapjával. A mutatók és a sarokdíszek arany színben pompáznak, így a világoskék, a sötétkék, a fehér és a fekete háttérfelületen egyaránt jól látszik majd a pontos idő.

A közösségi gyűjtésből megvalósuló szerkezetet központi, elektronikus motor hajtja, pontosságáról távvezérlés gondoskodik. László Tamás helyi országgyűlési képviselő reményei szerint a templomi ünnepi programot követően a kerületben élők szerény agapé keretében közösen csodálhatják meg majd a kivilágított órát a pestújhelyi éjszakában.

Három évvel ezelőtt, amikor kívül-belül megszépült a templom, lakossági kérésre és Molnár Béla kezdeményezésére az önkormányzat felújította a templom mellett álló leromlott állapotú játszóteret is. Az egykor szebb napokat látott tér idővel balesetveszélyessé vált, a játékok nagy része hiányzott vagy sérült volt, így valóban ráfért a felújítás. Most a toronyórával tovább szépül Pestújhely lelki és közösségi központja.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Kapui Gyula

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria