Újabb Szent Miklós-ereklye érkezett Olaszországból Nyíregyházára

Hazai – 2019. november 7., csütörtök | 19:03

Szent Miklós ereklyéje, a csontjaiból folyó szent manna (müró) november 6-án érkezett a Nyíregyházi Egyházmegyébe az itáliai Bariból.

Csodatévő Szent Miklós sírja Bariban található, ahol napjainkban is szivárog csontjaiból a szent manna, melyet minden évben május 9-én gyűjt össze a sírt őrző domonkos rend elöljárója.

November 5-én Giovanni Distante OP perjel az általa bemutatott szentmise keretében ünnepélyesen adta át a sacra manna pár cseppjét, a helyi hagyományoknak megfelelően kézzel festett üvegcsében, a hitelesítő dokumentummal együtt a Nyíregyházi Egyházmegye főpásztorának, Szocska A. Ábel megyéspüspöknek.

Csodatévő Szent Miklós földi maradványaihoz sokan zarándokolnak az olasz városba, több ezer kilométert megtéve, hogy kérjék a szent püspök közbenjárását. A görögkatolikus egyházmegye számára öröm, hogy híveinek lehetősége van a Szent Miklós-székesegyházban is – ereklyéit tisztelve – kérni az ő pártfogását.

Csodatévő Szent Miklós püspök emléknapját december 6-án tartjuk. Az előesti vecsernyén helyezik a nyíregyházi székesegyházban méltó helyére és nyilvános tiszteletre a szent csontjaiból folyó mürót, csontereklyéje mellé, melyet 2017 decembere óta tisztelhetnek a hívek Nyíregyházán.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria