Újabb szoborcsoporttal gyarapodott Veszprém

Hazai – 2017. augusztus 14., hétfő | 17:24

Szent Annát, Szent Joachimot és Szűz Máriát ábrázoló szoborcsoportot avattak fel Veszprémben, a Szent Anna-kápolna előtti téren augusztus 11-én. A műalkotást Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Porga Gyula, Veszprém polgármestere arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy egy műalkotás közösséget szervez. A polgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy újabb szoborral gazdagodott a város közössége, és ezzel tovább szépült a nemrégiben megújult tér. Porga Gyula megköszönte Szabó Imrének a felajánlást és Piller Csabának, a szoborcsoport alkotónak a munkáját.

A szobor leleplezése után Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg az alkotást, majd beszédében arról szólt, hogy az Egyház megbecsüli és tiszteli az anyaságot. Olyan nőkre van szükség, akik vállalják az anyai és a nagyszülői szerepet. Hangsúlyozta, hogy kérnünk kell Szent Anna – a Veszprémi Főegyházmegye védőszentjének – közbenjárását, hogy a szülők és a nevelők arra törekedjenek, hogy a fiatalokat egyszerre tanítsák és neveljék. A jó iskolának és a jó szülőnek arra kell törekednie, hogy ne csak informálja, hanem formálja is a gyermekeket.

Az ünnepségen közreműködött Dominek Anna színművész, valamint az Orlando Énekegyüttes.

Forrás és fotó: Veszprémi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria