Újra megindul a lelkipásztori munkatársak képzése Székelyudvarhelyen

Külhoni – 2016. március 15., kedd | 15:30

A Gyulafehérvári Főegyházmegye Pasztorális Bizottsága újra meghirdeti a főegyházmegyei lelkipásztori munkatársak képzését ez év márciusától, Székelyudvarhelyen.

A lelkipásztori munkatársképzés a főegyházmegyei pasztorális terv célkitűzéseit figyelembe vevő, elkötelezett vagy magukat elkötelezni vágyó keresztényeket szólítja meg. Olyanokat, akik Istennel és az egyházzal kapcsolatos ismereteiket szeretnék elmélyíteni, valamint a közösség adott keretein és lehetőségein belül szolgálatot is vállalnak. A kurzus lektor- és akolitusképzést is magába foglal azok számára, akik plébánosi ajánlással rendelkeznek és a feltételeknek megfelelnek.

A képzés célja lelkipásztori munkatársak képzése, az egyház tanításának elmélyítése, annak gyakorlati alkalmazása, a vallási műveltség szintjének emelése, az öntudatos keresztény közéletiség fejlesztése, szociális, karitatív lelkület, érzékenység fejlesztése, a lektori és akolitusi szolgálat felvevésére való felkészítés. Az eddigi tapasztalatok alapján egyháztanácsosoknak, valamint egyházi alkalmazottaknak (sekrestyések, irodai alkalmazottak stb.) is ajánlják a tanfolyamot.

A képzés a résztvevőknek a teológiai ismeretek mellett rálátást nyújt a főegyházmegye szükségleteire, közösségeire, a plébániai teendőkre, valamint csoport- és közösségvezetői ismereteket, lehetőséget az istenkapcsolat elmélyítésére, rendszeres lelki feltöltődésre, közösségélményt, felkészítést a lektori, illetve akolitusi szolgálat végzésére.

A képzés időtartama három év, évi négy, tömbösített képzési alkalom (péntek délutántól szombat délutánig). Egy-egy képzési tömb a lelki program négy témájának feldolgozását foglalja magába. Az egyes témákat mindig négy szempont szerint vizsgálják: a szentírástudomány, a szisztematikus teológia, a diakónia, valamint a gyakorlati pasztoráció szempontjai szerint. A rövid, negyvenperces elméleti impulzusokat gyakorlati megvilágítás követi, amelyek alapján történnek a csoportbeszélgetések és a műhelymunkák.

Az érdeklődők március 18-ig jelentkezhetnek. További részleteket ITT találnak.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria