Ülésezett a női állandó tanács a Vatikánban

Kitekintő – 2015. július 1., szerda | 16:39

Gianfranco Ravasi bíboros hozta létre a nőkből álló állandó tanácsot azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a nők szempontjából fontos kérdésekben. A tanács első ízben június 23-án ülésezett. A Vatikáni Rádió tudósítása.

Az újonnan létrehozott tanács első ülését a Kultúra Pápai Tanácsa székhelyén tartották meg. Az új testületet Gianfranco Ravasi bíboros, a vatikáni dikasztérium elnöke hozta létre azzal a céllal, hogy a nők szempontjából fontos kérdések hangsúlyt kapjanak, a tanács tagjai véleményezzék a folyamatban levő projekteket, illetve ötleteket és javaslatokat adjanak új kezdeményezésekre.

Az első ülésen Ravasi bíboros köszöntötte a tanács tagjait. Beszédében hangsúlyozta, szeretné meghallgatni a nők tanácsát és ösztönzést nyerni megérzéseikből.

A Ravasi bíboros közvetlen vezetése alá tartozó testület egyetemi tanárokból, családanyákból, diplomatákból és újságírókból, továbbá politikai aktivistákból és tudósokból, köztisztviselőkből és szerzetesnőkből áll. A testületnek tagja a Vatikáni Múzeumok kortárs művészeti gyűjteményének igazgatónője és a Vatikáni Rádió egyik olasz újságírónője is.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria