Ünnepélyes fogadalomtétel a jezsuitáknál

Megszentelt élet – 2016. április 1., péntek | 18:05

A budapesti jezsuita központ, a Párbeszéd Háza kápolnájában március 29-én Horváth Árpád és Nagy Bálint ünnepélyes fogadalmat tettek rendtársaik, hozzátartozóik, barátaik, munkatársaik előtt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A három szerzetesi fogadalom mellett a professzus jezsuiták még egy negyedik, különleges engedelmességi fogadalmat is tesznek, amiben elkötelezik magukat, hogy készek bárhova elmenni, ahova a Szentatya a hit hirdetése érdekében küldi őket.

Horváth Árpád 1998-ban lépett be a jezsuita rendbe, jelenleg a Mária utcai jezsuita templom igazgatója. Előtte A Szív lelkiségi folyóirat főszerkesztője és a jezsuita könyvkiadásért, médiáért volt felelős.

Nagy Bálint 1997-ben lépett be a jezsuita rendbe, jelenleg ő rendi hivatásgondozó. Előtte a miskolci jezsuita gimnázium iskolalelkésze volt.

A fogadalomtételekre a jezsuiták éves találkozójának fő szentmiséjén került sor, melyet Forrai Tamás Gergely provinciális mutatott be több rendtársával együtt. A találkozón mintegy ötven, a magyar provinciához tartozó jezsuita vett részt.

Forrás és fotó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria