Utótalálkozón vettek részt a 22+ gyalogos zarándoklat résztvevői

Hazai – 2018. október 19., péntek | 11:18

A fiatal felnőttek nyári gyalogos zarándoklata után idén ősszel is tartottak utótalálkozót a résztvevőknek. Szeptember 21-én kéttucatnyi fiatal gyűlt össze a miskolci missziós irodában.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A találkozó vecsernyével kezdődött a székesegyházban, ahol Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök vezetésével imádkoztak a fiatalok.

A missziós irodában folytatódott a program, amelyen a főpásztor szintén részt vett. A köszöntés után Orosz Atanáz püspök osztotta meg néhány gondolatát a jelenlevőkkel; majd Salai Szabolcs miskolc-belvárosi segédlelkész feladatot adott a fiataloknak.

Az asztalra különböző képek voltak helyezve, melyek közül választhattak a résztvevők – a kiválasztott kép szimbolizálta a nyarat, a zarándoklatot vagy éppen életük egy meghatározó pillanatát. Mindenki megoszthatta gondolatait, érzéseit; majd kisebb csoportokba rendeződve személyesebb beszélgetést folytattak egymással. Visszatérve a nagyobb körbe a felmerült gondolatok összegzéseként konklúziókat vontak le a zarándoklatról. Az est szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye; Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria