Vadak ura-bajnokság a pécsi Szent Mór Iskolaközpont szervezésében

Hazai – 2015. január 26., hétfő | 10:02

Idén ötödik alkalommal rendezi meg a Pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont a stratégiai kártyajátékra épülő országos bajnokságot általános iskolai tanulók számára, amelynek segítségével több tudományterületen is bővíthetik a diákok ismereteiket – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

A Vadak ura-bajnokságra 3–6. osztályos tanulók négyfős csapatait várja a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont. A kártyajátékban a versenyzőknek egymás területét kell megszerezniük.

A több mint tizennégy éve kifejlesztett játék más versenyeken kevésbé használt képességeket is mozgósít. A játék során sok állatot, növényt, gombát, baktériumot, vírust ismernek meg a gyerekek, de a versenyen a tanulók földrajzi, fizikai és kémiai ismeretei is bővülnek. Sőt, a játékban folyamatosan számolni kell. A verseny lényege, hogy minél többet és minél több játékossal kell játszani. Ezáltal megvalósul a hatékony, önálló tanulás is, hiszen a játék közben olyan ismeretanyagok rögzülnek, melyek a későbbiekben segíthetik a résztvevők tanulmányait.

A verseny a Vadak ura természettudományos stratégiai kártyajáték szabályaira épül. A versenyben részt vevőknek játékos formában a következő kompetenciákat kell használniuk: anyanyelvi kommunikáció, matematikai, természettudományi ismeretek, hatékony, önálló tanulás, szociális kompetencia, kezdeményezőképesség és vállalkozói kompetencia.

A Vadak ura-bajnokságra való jelentkezés határideje február 27-e.

A versenykiírásról, valamint a jelentkezés menetéről itt lehet tájékozódni. 

Fotó: Szent Mór Katolikus Iskolaközpont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria