Vallásközi versenyen vesz részt a vatikáni krikettcsapat Portugáliában

Kitekintő – 2017. április 19., szerda | 14:20

Április 19-én a Vatikánvárosi Állam krikettcsapata, a Szent Péter Krikettklub Portugáliába utazott a „Hit útjának világossága” elnevezésű harmadik ökumenikus és vallásközi versenyre.

A csapat 2013 októberében jött létre a Kultúra Pápai Tanácsa kezdeményezésére. Az ötlet John McCarthytól, Ausztrália szentszéki nagykövetétől származik, célja a vallások és kultúrák közötti hidak építése a sporton keresztül. A vatikáni csapat tagjai között vannak indiai, pakisztáni és angol papok, diakónusok és szeminaristák a különböző római egyházi kollégiumokból, illetve pápai egyetemekről.

Először 2014 szeptemberében rendezték meg  a „Hit útjának világossága” elnevezésű versenyt az Egyesült Királyságban. Idén Portugáliában zajlik a megmérettetés a fatimai jelenések centenáriuma alkalmából. A részt vevő csapatok különböző vallású versenyzőkből állnak, vannak köztük keresztények, muszlimok, zsidók, hinduk.

A vatikáni csapatot az indulás előtt magánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa. Az első napot a fatimai kegyhelyen töltik, ahova a szentatya a jelenések jubileuma alklamából május 12-én és 13-án látogat el.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria