Van üres hely a szívedben és az otthonodban? Jelentkezz nevelőszülőnek!

Hazai – 2017. július 26., szerda | 12:42

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat örömmel várja azon házaspárok jelentkezését, akik részt tudnának venni nevelőszülőként a szeretetszolgálat gyermekvédelmi programjában.

Van üres hely a szívedben és az otthonodban? Jelentkezz nevelőszülőnek!

A Szent Lukács Szeretetszolgálat „Aki befogad egy ilyen kisgyermeket a nevemben, engem fogad be” (Mt 18,5) címmel felhívást tett közzé, melyben örömmel várják azon házaspárok jelentkezését, akik részt tudnának venni nevelőszülőként a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat gyermekvédelmi programjában.

A hivatalos megfogalmazás szerint nevelőszülő az a személy, aki személyében és környezetében alkalmas arra, hogy a nála elhelyezett, családjából kiemelt gyermek kiegyensúlyozott fejlődését biztosítsa. Aki nevelőszülő, az nemcsak gondozási és nevelési feladatot lát el, hanem magatartásában és egész életében példát és modellt jelent a gyermek számára.

Bár a nevelőszülők foglalkoztatási jogviszonyban állnak, és munkájukért fizetést kapnak, a nevelőszülőség több egy feladatnál: a nevelőszülőség hivatás, ami sok türelmet és szeretetet igényel. Azzal, hogy biztonságos családot teremtenek egy nehéz sorsú gyermeknek, esélyt adnak számára a teljesebb életre, szebb jövőre.

Bővebb információ és jelentkezés az alábbi elérhetőségeken:

1. Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ, Debrecen
Tel.: 52/249667, 30/555-6816; e-mail: dnyggyk@szlgsz.hu

2. Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ
Tel: 20/212-1217; e-mail: hggykozpont@szlgsz.hu

3. Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ, Nyíregyháza
Tel.: 42/310-217; e-mail: gyermekvedelem@szlgsz.hu

Forrás és fotó: Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria