Várják a jelentkezőket az idei székesfehérvári versünnepre

Kultúra – 2017. március 12., vasárnap | 12:50

Nyolcadik alkalommal szervezi meg a Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve a Fehérvári Versünnepet.


A 2010-ben életre hívott rendezvény megálmodója Varga Sándor volt, aki a tehetséggondozó programhoz kapcsolódó Székelyföldi Verstábor alapítója is.

A versünnepen az elmúlt években sok száz középiskolás diák vett részt és idén is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők.

Spányi Antal megyéspüspök a versünnepet meghirdető sajtótájékoztatón március 9-én elmondta, örömmel áll a Székesfehérvári Egyházmegye a verset kedvelő fiatalok mellé. A magyar irodalom gazdag tárában számos olyan vers van, amely közel áll a keresztény értékekhez, megtanítanak szívünkkel és lelkünkkel látni a világot és gyógyítanak bennünket.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere arról beszélt, hogy a város faladatának tekinti, hogy a tehetségek mellé álljon, és akit felfedez, azt később is támogassa. Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum igazgatója elmondta, a verseny része a Fehérvár Médiacentrum társadalmi felelősségvállalási programjának.

A versenyre 9–13. osztályos diákok jelentkezhetnek, akik székesfehérvári középfokú oktatási intézmény tanulói a 2016/17-es tanévben. Jelentkezhetnek a Székesfehérvári Egyházmegye valamennyi középfokú oktatási intézményéből, illetve más települések középfokú oktatási intézményeinek tanulói is, akik székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkeznek.

Jelentkezési határidő: március 17. 

A verseny két fordulóból áll, április 8-ig tart. A válogatókra március 25-én, illetve szükség esetén március 26-án kerül sor.  

A programsorozat fővédnökei Spányi Antal megyéspüspök és Cser-Palkovics András polgármester. A VIII. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes Művész lesz.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria