Vatikáni krikettcsapat alakul

Kitekintő – 2013. október 12., szombat | 14:32

A Kultúra Pápai Tanácsának sportrészlege október 15-én St. Peter’s Cricket Club néven vatikáni krikettklubot, illetve csapatot alakít.

A Szent Péter Krikettklub ötlete John McCarthy szentszéki ausztrál nagykövettől származik, aki szenvedélyes krikettrajongó. Már szóba is került egy meccs két római egyetem, a Maria Mater Ecclesiae Nemzetközi Kollégium és a Pápai Urbaniana Egyetem között, és a tervek szerint Róma több katolikus egyetemének csapatát is bevonnák a keretbe.

Már megvan a vatikáni csapat sztár játékosa is a Keresztények Egységét Előmozdító Pápai Tanácsban dolgozó Tony Currer személyében, aki Rómába érkezése előtt a durhami krikettcsapat tagja volt. Az atya szeptemberben kezdte meg munkáját a Vatikánban, feladata az anglikánokkal való párbeszéd koordinálása. Már kilátásban van egy Vatikán-anglikán mérkőzés.

Az indiai Theodore Mascarenhas, a leendő csapatkapitány elmondta, hogy a kezdeményezés egyik célja a kultúraközi párbeszéd elősegítése, ennek megfelelően a jövőben más vallások csapataival is találkozókat szerveznek majd.

La Croix/Magyar Kurír