Veni Sancte és keresztelő az oladi templomban

Hazai – 2018. szeptember 20., csütörtök | 10:33

Szeptember 16-án Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét Szombathely Olad városrészének templomában. Az ünnepi szentmisén többek között keresztelendő gyermekek és szüleik vettek részt, valamint sok hittanos, hogy a Szentlélek segítségét kérjék az új tanév kezdetén.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A főpásztor a szentmise homíliájában tanulságos történetekkel és személyes példákkal arra buzdította a gyerekeket, hogy szüleik felé – akik megannyi áldozatot hoznak értük – mindig hálásan forduljanak.

Székely János arra is felhívta a diákok figyelmét, hogy a pedagógusban is meg kell látni az embert, aki lehet beteg, lehet rossz napja, és szintén számtalan problémával küzdhet.

A szentbeszéd után két testvér, Ádám és Fanni keresztelője következett. A jelenlévők Szent Gábriel arkangyal és Római Szent Franciska közbenjárását kérték, akiket a keresztségben védőszentül választottak a gyermekeknek.

A Veni Sancte végén Székely János megáldotta a diákok iskolatáskáját, tanszereit, amiket magukkal hoztak. A főpásztor vezetésével azért imádkoztak, hogy a tanév során nap mint nap Isten áldása kísérje őket, s a Szentlélek adjon nekik szorgalmat, kitartást és jó kedvet a tanuláshoz.

Forrás: Kósa Eszter/Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Hegyi Sándor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria