Vincés nővérek jubileumi ünnepe Grazban

Megszentelt élet – 2018. október 18., csütörtök | 9:00

A grazi tartományi házban találkoztak szeptember 20. és 24. között azok a vincés nővérek, akik idén ünneplik fogadalomtételük 25., 40., 50., 60., illetve 70. évfordulóját. A nagyváradi közösség három tagja is csatlakozott a jubilálókhoz, hivatásuk huszonöt évét köszönve meg az Úrnak.

A Páli Szent Vince Szeretet Leányai közösség Grazban megrendezett találkozója két szentírási rész jegyében zajlott: „»Mester, hol lakol?« »Gyertek, nézzétek meg!« Elmentek, és megnézték, hogy hol lakik, és azon a napon nála maradtak.”, valamint „Én vagyok az élet kenyere”.

Szeptember 21-én, pénteken délután, a találkozó kezdetén ki-ki választhatott egy-egy kincsesdobozt, amelybe a napok folyamán „üveggyöngykincseket” gyűjthettek: ezek egyesek számára hűséget, hálás szívet, hitet, odaadást, mások számára közösségi együttlétet, örömet, imádságot, hovatartozást stb. jelentettek.

Szeptember 22-én Mariazellbe zarándokoltak a jubiláló nővérek, hogy megköszönjék és továbbra is kérjék Mária anyai pártfogását hivatásukért.

Vasárnap a közösség nővérei megtudhatták, hogy mi van a jubilálók kincsesdobozában: legeslegdrágább kincsünk – Jézus.

Búcsúzóul a kápolnában a kihelyezett Oltárisztentség előtt adtak hálát a vincés nővérek az elmúlt évekért és az ünnep kegyelmeiért.

Szöveg: Szerafina nővér

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria