Vízkereszt után ismét bezárja kapuit a pécsi székesegyház – Folytatódnak a felújítási munkálatok

Hazai – 2020. január 4., szombat | 17:38

Januártól folytatódnak a felújítási munkálatok a pécsi Szent Péter és Szent Pál-székesegyházban, amelyek a templom főhajóját is érintik, ezért várhatóan február 28-ig változik a székesegyház látogatási rendje.

A felújítási és restaurátori munkálatok zavartalan folytatása érdekében január 7-től ideiglenesen zárva tart a székesegyház. Ez idő alatt a szakemberek újból nekiállnak azoknak a munkálatoknak, amelyek a főhajót is érintik. Felcsiszolják a padlóburkolatot a templomtérben, szerelik a szellőzőrendszert és felújítják a lámpákat. Egyúttal a déli mellékhajó falfestéseinek restaurálása is megkezdődik.

Szintén januárban esedékes, hogy a szakemberek felállítják az állványokat, amelyek a február végi újranyitás után is megmaradnak, mivel a restaurálás befejezése csak 2020 végére várható.

*

A január 6-i ünnepi szentmisét még a székesegyházban celebrálják, de ezt követően a vasárnapi, szombati, illetve hétköznapi szentmiséket a belvárosi templomban (dzsámi) tartják meg.

A kezdési időpontok nem változnak:
Hétfő: 6:30
Kedd: 18:00
Szerda, csütörtök, péntek: 6:30; 18:00
Szombat: 18:00
Vasárnap: 8:00; 9:30; 11:00; 18:00; 20:00

Legközelebb várhatóan február 28-tól lesz újra látogatható a székesegyház a liturgiai, turisztikai és kulturális események alkalmával.

A munkálatok – a restaurálásokkal együtt – előreláthatólag 2020 decemberében fejeződnek be.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria