Zarándokvlogot indított a Mária-út

Hazai – 2020. május 28., csütörtök | 19:17

A Mária-út zarándokvlogot indított május 26-án, amelyen rövid videókat adnak közre mindennap a zarándoklás népszerűsítésére.

„Mi a zarándoklás? Nem a vége a cél, hanem az út maga. A Zarándokvlog egyidejűleg tanúság a zarándoklás mellett, hívás és csábítás, de gyakorlati és lelki segítség is a zarándokláshoz” – olvasható a videóblog Facebook-oldalának névjegyében.

Szabó Tamás, a Mária Rádió és a Mária Út Egyesület elnöke az első videóban az Aki zarándokol, nem rohan kezdetű verset mondja el, amelyet fiatalon elhunyt zarándoktársától, Miszori Zoltán szombathelyi egyházmegyés paptól tanult. Huszegynéhány soron keresztül kibomlik a költeményben, hogy mit is tesz az, aki zarándoklatra indul; a vers sorról sorra egyre közelebb visz a zarándoklás lényegéhez. Ugyanígy a párperces vlogbejegyzések: mindig egy új szemszögből közelítenek a zarándoklás témájához.

„Aki zarándokol, úton van. / Aki zarándokol, jó úton van” – fejeződnek be az ismeretlen szerzőtől származó sorok.

Aki ezzel a „jó úttal” a Zarándokvlog segítségével szeretne egy kicsit jobban megismerkedni, keresse fel a videóblog Facebook-oldalát vagy YouTube-csatornáját.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Zarándokvlog

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria