Zsolozsmás napokat tartottak Mátyfalván

Külhoni – 2014. július 25., péntek | 16:43

Első alkalommal rendeztek zsolozsmás napokat a Beregszászi Görögkatolikus Esperesi Kerületben július 22. és 24. között, melynek Mátyfalva (Nagyszőlősi járás) adott otthont – tájékoztatta szerkesztőségünket Pősze Roland.

Közel húsz fiatal (valamint az egyházközség hívei, akik szintén bekapcsolódtak a szertartásokba) vállalkozott arra, hogy elimádkozza a teljes liturgikus napot, s annak szertartásait. Többen azután vállalták az imádságot, hogy előtte végigjárták a 60 km-es máriapócsi gyalogos zarándoklatot.

Az imádság kedd este vecsernyével, alkonyati istentisztelettel kezdődött a görögkatolikus templomban, majd csütörtök délelőtt szent liturgia keretében adtak hálát az együtt töltött napokért.

A liturgikus nap szertartásai között zsoltárolvasásra is sor került. Az utrenyétől (hajnali istentisztelet) az éjféli zsolozsmán át minden imaórát elvégeztek a zsolozsmás napok alatt.

KI MINDEN IDŐBEN ÉS ÓRÁBAN, a mennyben és a földön imádandó és dicsőítendő vagy, jóságos, hosszantűrő és sokirgalmú Istenünk, ki az igazakat szereted, a bűnösökön könyörülsz, ki a jövendő javak ígérete által mindenkit üdvösségre hívsz, magad, Urunk, fogadd el ez órában a mi imánkat is, és jóságod által igazgasd életünket törvényeid megtartására. Szenteld meg lelkünket és tisztítsd meg testünket, igazgasd gondolatainkat, tedd bölccsé és józanná értelmünket, és ments meg minket minden aggódástól, bajtól, fájdalomtól és lelki szenvedéstől. Végy körül minket szent angyalaiddal, hogy az ő védelmük mellett megőriztetve és általuk taníttatva a hit egységére és megközelíthetetlen dicsőséged megértésre vezéreltessünk, mert áldott vagy, örökkön-örökké. Ámen.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria