A gyermekvédelem támogatásával utógondozott fiatalok is részt vehetnek az Ifjúsági Világtalálkozón

Hazai – 2016. március 13., vasárnap | 12:55

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság támogatja a 18-24 év közötti, utógondozásban részesülő fiatalok részvételét a július 20-31. között Krakkóban megrendezett ifjúsági világtalálkozón.


A szervezők 2016-ban mintegy 2,5 millió résztvevőt várnak Lengyelországba, köztük természetesen több ezer magyar fiatalt is. A világtalálkozó ez alkalommal is igen gazdag: lelkiségi és kulturális programok százai várják azokat, akik elutaznak Krakkóba.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fontosnak tartja, hogy a 18–24 év közötti, utógondozásban részesülő fiataloknak is lehetőségük legyen a részvételre, ezzel is segítve lelki nevelésük erősítését. A kezdeményezés fő célja a fiatalok ösztönzése és motiválása a hagyományos erkölcsi értékeket követő életre, a lelki élet gazdagítása, az esélyegyenlőség erősítése, a nemzetközi területen való tapasztalatszerzés támogatása és az idegennyelv-tudás fejlesztése.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság koordinálásában megyénként 2 fő, összesen 40 fiatal részvételének elősegítésére nyílik lehetőség egyénenként 55 000 Ft, a részvételi díjra fordítható, elszámolást igénylő összeg az utógondozói ellátást nyújtó intézmények által történő biztosításával.

A jelentkezés menete:

– Az online kérdőív kitöltése, mely tartalmaz egy minimum 2000 karakteres (mely szóköz nélkül számolandó és minimum 1 oldalas, 12-es betűméret, Times New Roman, 1.0 sorköz, sorkizárt) esszét. (Az erre való előzetes felkészülés esetén a kérdőív kitöltésénél elegendő bemásolni az előkészített esszét a Word-dokumentumból.) A kérdőív keretében 5–10 mondatban szükséges továbbá annak meghatározása, hogy a jelentkezőt mi motiválja a világtalálkozón való részvételre.

– Intézményvezető beleegyező nyilatkozatának és a felelősségvállalási nyilatkozat e-mailben a zalay.dorottya@szgyf.gov.hu e-mail címre vagy postán való megküldése Zalay Dorottya nemzetközi referensnek címezve, a 1132 Budapest, Visegrádi utca 49., 225. iroda címre a jelen tájékoztatóban megadott határidőig (az eredeti nyilatkozatok az együttműködési megállapodás mellékletét fogják képezni, így azokat a jelentkező legkésőbb annak aláírásakor köteles átadni).

Választható esszékérdések (a három témából egyet kell kiválasztani és kifejteni):

Egy szabadon választott egyházi személy életpályájának és tevékenységének bemutatása, a választás indoklása.
Az Egyház XXI. századi kihívásainak bemutatása.
Egy szabadon választott bibliai idézet bemutatása és egyéni értelmezése, a személyes kötődés megfogalmazása.

Az esszék értékelésénél sor kerülhet plágiumvizsgálatra, ezért kiemelten fontos az önálló írás benyújtása, amelyben természetesen megengedett az idézet és a megfelelő hivatkozás használata.

Az online pályázati kérdőív elérhető ezen a linken.

Jelentkezési határidő: 2016. április 1. (péntek) déli 12.00 óra

A jelentkezés beérkezését követően minden esetben írásos visszajelzés küldésére kerül sor. A határidőn túl beérkező jelentkezések elfogadására nincs lehetőség!

A jelentkezések elbírálásának és a jelentkezők kiértesítésének határideje:

2016. április 08. (péntek) déli 12.00 óra

A letölthető dokumentumokat és további információkat a főigazgatóság weboldalán találják az érdeklődők.

Forrás: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Fotó: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria