A pápa segélyt küld a vulkánkitörés által sújtott Guatemalába

Ferenc pápa – 2018. június 20., szerda | 16:33

Százezer dollárnyi segélyt küld Ferenc pápa Guatemalába, melyet a vulkánkitörésben megsérültek ellátására fordítanak. A természeti katasztrófa 1,7 millió embert érint.

Egyre több áldozatot szed a Fuego vulkán Guatemalában, amelynek kitörése – nem végleges becslések szerint – több mint 1,7 millió embert sújt. Tizenháromezer embert kitelepítettek, több mint százan meghaltak, hatvanan megsebesültek, és óriási az anyagi kár.

A pápa az Átfogó Emberi Fejlődés Dikasztériumán keresztül első körben százezer dollárnyi segély küldéséről határozott, hogy támogassa a nehéz helyzetben lévő lakosságot. A dikasztérium közleménye szerint a segély a Szentatya lelki közelségének és atyai bátorításának jele.

Az összeget a guatemalai apostoli nunciatúra közreműködésével a három leginkább érintett egyházmegye között osztják szét, és a vulkánkitörésben károsultak megsegítésére fordítják. A szeretett guatemalai népnek szóló pénzadomány és imádság beleilleszkedik abba a segélyáradatba, amely a püspöki konferenciáktól és számos karitatív szervezettől érkezik.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria