Bodajkon tartott ifjúsági zarándoklatot a Székesfehérvári Egyházmegye

Hazai – 2021. október 1., péntek | 12:45

Szeptember 24–25-én „Hív és küld…” mottóval rendezték meg a Székesfehérvári Egyházmegye kétnapos mór–bodajki ifjúsági zarándoklatát, 14 és 30 év közötti fiatalok részvételével.

A zarándoklat szeptember 24-én, pénteken Móron kezdődött, a plébániatemplom melletti kis téren. Több mint ötvenen érkeztek az egyházmegye különböző településeiről. A fiatalok vacsora után játékosan ismerkedtek egymással, majd énekes szentségimádási órát tartottak a templomban.

A résztvevők fáklyákkal indultak Bodajkra, zarándoklatukat az egyházmegye ifjúságáért ajánlották fel. Éjfél előtt értek a bodajki kegyhely zarándokszállására. Másnap mintegy százan – három katolikus iskola diákjai – csatlakoztak hozzájuk.

A zarándoklat alatt három hivatást ismerhettek meg a fiatalok: az első állomáson az egyházmegye kispapjai beszéltek küldetésükről, hétköznapjaikról, céljaikról és nehézségeikről; a másodikon domonkos nővérek meséltek belépésükről, mindennapi életükről, a szerzetesi élet lényegéről, hármas fogadalmuk kihívásairól és értékéről; a harmadik állomáson pedig egy fiatal házaspár osztotta meg tapasztalatait az együttjárás, tisztaság, házasság örömeiről és kihívásairól.

Bodajkon Mórocz Tamás és Oravecki Attila atya mutatták be a kegyhelyet a fiataloknak.

A zarándoklat szombat délután szentmisével ért véget.

Szöveg: Ambrózy Tamás, móri plébános

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Bágya János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria