A szlovákiai teljes zárlat idején a Mária Rádió videós formában is közvetít szentmisét

Külhoni – 2021. november 29., hétfő | 15:42

Az állami hatóságok rendelkezése nyomán november 25-től további rendelkezésig két hétre újra felfüggesztették a nyilvános istentiszteleti alkalmakat, köztük a szentmiséket is Szlovákia egész területén. A Mária Rádió Mirjam a technika adta lehetőségeket kihasználva igyekszik biztosítani, hogy a felvidéki magyar hívek ne maradjanak lelki táplálék nélkül.

Továbbra is naponta közvetítenek magyar nyelvű szentmiséket 9 és 18 órai kezdettel, valamint hallgatóiknak lehetőségük van bekapcsolódni a közös interaktív rózsafüzér imádságba is.

A kialakult helyzetre való tekintettel még jobban igyekeznek a hallgatók szolgálatára lenni lelkiekben, és közvetíteni Isten igéjét. Amíg nincs lehetőség a nyilvános szentmiséken való részvételre, a korábbiakhoz hasonlóan naponta 15 órai kezdettel élő adásban is közvetítenek szentmiséket a Szent Anna-kápolnából, melyet videós formában is követni lehet a rádió Facebook-oldalán.

A www.mariaradio.sk honlapon megtalálhatók a naprakész információk a programokról, illetve élőben hallgatható az aktuálisan elhangzó műsor. Az online adás telefonos applikáció segítségével szintén elérhető, melyről bővebb információt a honlapon találnak az érdeklődők.

A rozsnyói (FM 90,5), érsekújvári (FM 94,6) és lévai (FM 100,6) vételkörzetekben egész napos a rádió adása, a komáromi vételkörzetben az FM 88,3-on 12 és 16 óra között, a telkibányai vételkörzetben az FM 100,6-on pedig 16 és 20 óra között érhető el az adás.

Forrás és fotó: Mária Rádió Mirjam

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria