Az eucharisztikus élet napja – Lelkinapra hívnak az Örökimádás-templomba

Hazai – 2018. május 24., csütörtök | 14:52

Az Eucharisztikus Élet Mozgalom szervezésében május 26-án, szombaton rendezik meg az eucharisztikus élet napját Budapesten, az Örökimádás-templomban.

Hagyományosan az úrnapja előtti hétvége szombatján tartják az eucharisztikus lelkinapot – ezzel is segítve az úrnapjára való lelki felkészülést. Az Eucharisztia iránt elkötelezettek közül sokan saját plébániájukon lesznek szolgálatban úrnapján, ezért szeretnének számukra is felkészülést, ráhangolódást biztosítani az ünnepre a szervezők. De nem csak őket várják: a lelkinapon a családok minden tagja találhat neki szóló programot, a kisgyerekektől a nagyszülőkig.

A szervezők szándéka szerint a lelkinap témája – „A szentmise, ahol az élet fakad” – az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottóját követi és igyekszik azt kibontani. A 2020-as budapesti esemény második előkészítő évében pünkösd óta a közösség áll a felkészülés fókuszában – ezt hangsúlyozza a május 26-i lelkinap is, lévén a szentmise mindig közösségi esemény.

10 órakor magyarázatokkal kísért szentmisét mutat be Fábry Kornél. Ezzel egy időben a gyermekeknek külön igeliturgiát szerveznek, a „Jöjj, kövess engem!” kateketikai módszer alkalmazásával.

A nap folyamán lehetőség lesz az Eucharisztikus Élet Mozgalommal való ismerkedésre.

A batyus ebéd után, fél 2-kor szentségimádással, majd fél 3-tól műhelymunkákkal folytatódik a program. A műhelyekben folytatott csoportos beszélgetések hivatottak elősegíteni, hogy az osztozás, a communio megtapasztalása által a résztvevők közelebb jussanak az Eucharisztia titkához.

Választható műhelyek: Miért járjunk szentmisére?; A forrás, ahol minden megváltozik; A kenyértörés, ami engem is átváltoztat – az emmauszi találkozás.
A fiataloknak kínált téma: Íme, az Isten báránya!

A gyermekeket játszóház – Wächterné Lakatos Ágnes, a Keresztény Játékok portál kitalálója szervezésében –, Brenner Jánossal a középpontban, továbbá a Betlehem gyerekszentségimádási program várja.

A lelkinap eseményeibe a nap bármely szakaszában bekapcsolódhatnak az érdeklődők. A programsor 17 órakor – közös énekkel és áldással – zárul.

Forrás és fotó: Eucharisztikus Élet Mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria