Az indiai külügyminiszter szerint alaptalanok a Jemenben eltűnt szalézi pap sorsáról elterjedt hírek

Kitekintő – 2016. április 5., kedd | 20:06

Szusma Szvarádzs indiai külügyminiszter április 2-án fogadta az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia (CBCI) küldöttségét, hogy tájékoztassa a püspököket Tom Uzhunnalil, a bengalurui szalézi rendtartomány papja sorsáról, akit március 4-én a Szeretet Misszionáriusai ádeni kolostorából hurcoltak el.


Az indiai püspökök közleménye szerint egyelőre nem tudni, hol van a jemeni nagyvárosban március 4-én történt terrortámadás után a fegyveresek által elhurcolt szalézi szerzetes: „Az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia küldöttsége kifejezte az indiai katolikus egyház mély aggodalmát és szorongását Tom atya sorsáért, akinek tartózkodási helye még huszonkilenc nappal a szomorú esemény után sem ismert.”

A küldöttség határozottan kérte az indiai külügyminisztert, hogy derítsen fényt a rejtélyes emberrablásra és fedje fel az igazságot Tom atya sorsát illetően, különösen most, amikor világszerte hátborzongató híresztelések terjedtek el ezzel kapcsolatban.

Szusma Szvarádzs asszony határozottan arról biztosította a küldöttséget, hogy Tom Uzhunnalil atya biztonságban van, és a kormány minden lehetséges eszközzel igyekszik elérni mielőbbi és biztonságos kiszabadítását. A miniszter továbbá azt mondta, hogy a tárgyalások részletei és körülményei most még nem kerülhetnek nyilvánosságra, mivel ez veszélyeztetné az erőfeszítések sikerét – derül ki a nyilatkozatból, amelyet Joseph Chinnayyan, az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia titkára hitelesített aláírásával.

Szusma Szvarádzs közölte a küldöttséggel, hogy milyen erőfeszítéseket tett a külügyminisztérium és személyesen ő, hogy Rema nővért, a terrortámadás egyetlen túlélőjét biztonságba helyezzék. A miniszter azt is elmondta, hogy az elterjedt híresztelés, miszerint Tom atyának bármilyen baja esett, teljesen alaptalan.

A küldöttség tagjai kifejezték az egész indiai egyház őszinte háláját mindazokért a lépésekért, amelyeket az indiai kormány és különösen a külügyminiszter megtett, hogy nyomon kövesse és megmentse Tom Uzhunnalil atyát az emberrablók fogságából.

Eközben április 4-én, pontosan egy hónappal a mészárlás és Tom atya elrablása után a bengalurui szaléziak és az érsekség kezdeményezésére imavirrasztást hirdettek a helyi székesegyházban, és szentmisét mutattak be a szalézi atya megmeneküléséért. A szertartást és az imádságot Bernard Moras, Bengaluru érseke vezette.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria