Bábel Balázs érsek szentmisét mutatott be a Kalocsai Fegyház és Börtönben

Hazai – 2016. december 21., szerda | 16:59

Tizenhét éve ünnepel együtt Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a karácsony előtti napokban a Kalocsai Fegyház és Börtön fogvatartottjaival. Idén december 20-án mutatott be szentmisét a büntetés-végrehajtási intézetben, melynek keretében három fogvatartottat a bérmálás szentségében részesített.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A fegyház és börtön Szent Kereszt-kápolnájában bemutatott karácsonyváró szentmisén jelen voltak a büntetés-végrehajtási intézet vezetői, Mészáros István prépost, a börtön lelkésze, a kalocsai járási hivatal képviselője, a kalocsai tűzoltóparancsnok, valamint a helyi hatóságok több vezetője.

A főpásztor a szentmisében három fogvatartottat a bérmálás szentségében részesített. Az érsek szentbeszédében kiemelte, hogy az adventi időszak épp úgy kötődik a Szentlélek Úristen ajándékaihoz, kegyelmeihez, mint pünkösd ünnepe. Isten Lelke lebegett a vizek felett a teremtés kezdetén, jelen volt a megtestesülés nagy művénél, és ő töltötte el az apostolokat, akik a későbbiekben bátran tanúságot tettek Jézus Krisztusról. Mindazok, akik megkapják a Szentlélek Úristen ajándékait, küldetést kapnak arra, hogy tanúságot tegyenek a világban Isten szeretetéről.

Bábel Balázs kiemelte, Jézusban velünk van az Isten. Őt nem lehet keretek közé szorítani, elmegy minden emberhez. Jelen van a börtönök karácsonyán ugyanúgy, mint a székesegyházak pompás ünnepén. Az érsek örömét fejezte ki amiatt, hogy püspöksége kezdetétől minden évben jelen lehet a börtön karácsonyi ünnepén, mert így olyanokhoz is elviheti az evangéliumot, akikhez máshogy nehezen jutna el.

Az ünnepi szentmisén a zenei szolgálatot a börtön kórusa látta el Eperjesi György karnagy, bv. százados vezetésével. A ünnepi szentmise végén az érsek egyszerű ajándékkal kedveskedett a fogvatartottaknak és a meghívottaknak egyaránt.

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Hivatal

Fotó: Cselik Beatrix

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria