Bérmálkozásra készülőkkel találkozott Német László püspök Nagybecskereken

Külhoni – 2018. március 27., kedd | 11:28

Hagyományosan a virágvasárnapot megelőző szombaton – idén ez március 24-ére esett – tartják a Nagybecskereki Egyházmegye bérmálkozásra készülő fiataljainak találkozóját, amelyen Német László SVD püspök megismerkedik a hittanosokkal, valamint bemutatja nekik a székesegyházat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozón a főpásztor magyar és szerb nyelven köszöntötte a bérmálkozókat. Ezen az összejövetelen is egyre inkább kitűnik, hogy a Bánátban szórványban élnek a magyarok, hiszen minden évben növekszik a nem magyar anyanyelvű hittanosok száma.

Párhuzamosan két helyszínen zajlott a találkozó. A szláv anyanyelvűeknek Masa Tamás plébániai kormányzó beszélt mindazokról a lelki gyümölcsökről, amelyek gazdagítják lelki életünket, és hangsúlyozta a bérmálás jelentőségét. Elias Ohoiledwarin SVD a magyar anyanyelvűeknek Jim Caviezel színész életpéldáját mutatta be, valamint megosztotta velük amerikai tanulmányainak tapasztalatait.

A márciusi télies időjárás miatt a fiataloknak még hógolyózásra is lehetőségük nyílt a püspökség udvarán, majd főpásztori szentmisével folytatódott a találkozó. A püspök magyarul és szerbül mondott homíliájában rámutatott: fontosnak tartja, hogy még bérmálkozásuk előtt megismerkedhessen a szentségben részesülőkkel.

A főpásztor bemutatta a fiataloknak a székesegyházat, valamint szólt a bérmálás szentségének fontosságáról. A szentmisén a zenei szolgálatot Elias atya látta el Micsik Béla hitoktató-kántorral együtt.

Az összejövetel végén a főpásztor megvendégelte egyházmegyéje fiataljait.

Német László SVD püspök szeretné, hogy a hittanosok örömmel, és ne félelemmel készüljenek a bérmálkozásra. Ezért eltörölte a bérmálkozók vizsgáját, helyette bevezette ezt a találkozót. Emellett a bérmálkozásra készülő fiataloknak a plébániájuk területén fát kell ültetniük, és részt kell venniük egy szociális programban.

A bérmálások az isteni irgalmasság vasárnapján kezdődnek meg a Nagybecskereki Egyházmegyében.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria