Debrecenben látható a Jószolgálat díj vándorkiállítása

Hazai – 2018. március 6., kedd | 16:44

Március 5-én Debrecenbe érkezett a Jószolgálat díj vándorkiállítása, mely a 2017-ben díjazott önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, melyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik szolgálatukat a rászorulókért.

A kiállítás március hónap folyamán látható a debreceni Kossuth téren. A megnyitón Szoboszlai Katalin, a tavaly a hajléktalanokért végzett szociális munka kategóriában az intézménynek járó Jószolgálat díjban részesült Periféria Egyesület elnöke méltatta az elismerés és a vándortárlat üzenetét.

A régi városháza dísztermében rendezett sajtótájékoztatón Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagja köszöntötte a megjelent vendégeket. Ismertette a Jószolgálat díj alapítását és szemléletformáló szerepét. Elmondta, büszkeséggel tölti el az, hogy a díj társadalmi beágyazottsága egyre nagyobb, és a második évben már 667 jelölés érkezett a meghirdetett kategóriákban, 145 pályázattal több, mint tavaly. Nehéz lesz a szakmai zsűrinek kiválasztania azokat a személyeket, szervezeteket és közösségeket, akiket, amelyeket 2018 júniusában a díjátadón elismerhetnek. Az önkénteseknek adható elismerésekről májusban a díj közösségi oldalán keresztül ismét a társadalom dönthet majd.

A tavalyi díjazottakat bemutató vándorkiállítás ötödik állomása Debrecen. A tárlat célja, hogy felhívja a figyelmet az áldozatos és példaértékű segítők munkájára, az egymásért vállalt felelősség fontosságára.

A Jószolgálat díjat 2016-ban Twickel György, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi elnöke alapította abból a célból, hogy édesanyja, Zichy Mária Terézia grófnő életművének méltó emléket állítson, és a figyelem középpontjába helyezze a szociális pályán dolgozó hivatásos egyének, szervezetek, valamint az önkéntes jótevők és civil közösségek munkáját. Az alapítvány célja, hogy ezeket a példaértékű tevékenységeket évről évre elismerje a díjjal és a hozzá kapcsolódó éves médiakampánnyal.

További részletek a Jószolgálat díj honlapján olvashatók.

Forrás: Mondicsné Debreceni Éva / Jószolgálatdíj.hu

Fotó: Miskolczi János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria