Detroitba látogatott Cserháti Ferenc püspök

Külhoni – 2014. május 19., hétfő | 13:46

Május 17-én Cserháti Ferenc centuriai c. püspök, a külföldön élő római katolikus magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök ünnepi szentmisét mutatott be a Szent Kereszt magyar templomban – adta hírül Kiss G. Barnabás plébános.

A május 9. óta Kanadában tartózkodó Cserháti püspök Montrealban bérmált, Ancasterben részt vett a Kanadai Magyar Papi Egység (KMPE) lelkipásztori találkozóján, szentmisét mutatott be Wellandon a Magyarok Nagyasszonya-templomban, és találkozott a Niagara-félsziget magyarságával, amelyet Nezezon Tibor elnök vezetésével a Wellandi Magyar Önképző Kör szervezett. Ezt követően érkezett a főpásztor Detroitba (USA).

Az ünnepi szentmise elején Kiss G. Barnabás ferences köszöntötte Cserháti Ferenc püspököt, aki arra biztatta a szép számban összegyűlt híveket, hogy a feltámadás tanúi legyenek, és örömmel tegyék mindezt, ahogy az Úr kéri mindannyiunktól.

„Azoknak, akik komolyan élik a keresztény hitet, naponta meg kell vallaniuk Krisztus tanítását, és ez jó hatással lehet azokra is, akik mellettünk élnek a világnak. Így leszünk tudatos katolikusok, tanúságtevő keresztények. A hitnek megnyugtató és lelkesítő ereje van” – fogalmazott homíliájában a főpásztor, majd példaképül állította Boldog Scheffler János püspököt, akinek emléknapja május 17-e, és Mindszenty József bíboros és Márton Áron püspök hűséges kitartásáról szólt, akik oly sokat szenvedtek Krisztusért és Egyházáért.

A szentmise után közös reggelire került sor a Márton Áron nagyteremben. Megvalósultak a napi olvasmány szavai: a tanítványok (hívek) pedig elteltek örömmel és Szentlélekkel.

Magyar Kurír