Elhagyták a táv felét a Csíksomlyóra tartó Mária Maraton résztvevői

Hazai – 2017. július 3., hétfő | 12:48

Makai Viktória és László június 16-án indultak útnak Mariazellből, hogy Csíksomlyóig futva harminc nap alatt teljesítsék az emberfeletti, közel 1400 km-es távot, ezzel adva hálát családjukért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A zarándokútra együtt kerekedtek fel két kisgyermekükkel és a róluk a helyszínen gondoskodó nagymamával. Futózarándoklatuk során fontos lelki témákat dolgoznak fel, mint például hivatás, időkezelés, érzelmi kapcsolatok, boldogságkeresés.

A zarándoklás olyan, mint az életünk: vannak örömteli, békés időszakok, de jelen van a fáradtság, a szomjúság és a belső lelki harc is. A futózarándok nemcsak a tájat szemléli, nem győzelemre tör, hanem belső utat jár.

A zarándokok tizennégy nap és közel hétszáz kilométer megtétele után érkeztek Egerbe június 30-án. Ezzel a teljes táv több mint felét teljesítették. Mariazell után jártak többek között Kőszegen, Esztergomban, Budapesten, Máriabesnyőn és Mátraverebély-Szentkúton. Előttük áll még Szirmabesenyő, Tokaj, Máriapócs, Kolozsvár, Székelyudvarhely és természetesen Csíksomlyó.

Útjukon sok kezdő és tapasztalt futó kíséri el őket hosszabb-rövidebb távon. Eddig összesen több mint százötven futó csatlakozott a Makai házaspárhoz: köztük olyan neves futók, mint Maráz Zsuzsa vagy az olimpiai bajnok Kovács „Kokó” István. A július 15-ig tartó Mária Maraton során a csatlakozás továbbra is nyitott. Reményeik szerint egy új zarándok-futóközösség alakul ki a következő évek során.

A Mariazellből a futókkal közel egy időben induló kerékpáros zarándokok tizennégy nap tekerés után megérkeztek Csíksomlyóra. Mariazell és Csíksomlyó között rengeteg élményben gazdagodtak, és már a jövő évi kerékpáros zarándoklatokat tervezik. Bővebb információ a zarándokokról a mariaut.hu oldalon található.

Második alkalommal rendezték meg a Mária-úton Európa egyedülálló eseményét: ultramaratonisták és túrakerékpárosok teljesítik a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó mintegy 1300 kilométert. A Mária Maraton azonban nem futóverseny vagy kerékpártúra, sokkal inkább egy lelki közösség és az egészséges életmód felmutatása.

A rendezvény védnökei: Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita és Székely János kinevezett szombathelyi megyéspüspök.

A futócsapat vezetője: Makai Viktória hétszeres ultramaraton magyar bajnok

A kerékpáros csapat vezetője: Holluby András ötszörös Top Maraton hegyikerékpár-bajnok

Jelentkezés információ: http://mariaut.hu/mariamaraton

További részletek: https://www.facebook.com/mariamaraton.mariaut/?ref=bookmarks

Forrás és fotó: Mária Út

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria