Fatimai engesztelés Toronyban

Kishírek – 2018. július 17., kedd | 12:43

Július 13-án Toronyban gyűltek össze a plébánia és a filiák hívei, hogy a Szűzanyát köszöntsék.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az imaest szentségimádással kezdődött, Perger Gyula atya vezetésével. Közben gyónási lehetőség kínálkozott a zarándokok számára.

A szentmise kezdetén Gyula atya köszöntötte az est főcelebránsát, Bokor Zoltánt, aki római tanulmányai befejeztével augusztus 1-jétől a sárvári plébánián szolgál majd. Zoltán atya prédikációjában Szűz Máriáról, az Irgalmasság Anyjáról elmélkedett, aki az isteni irgalom közvetítője. 

Vizsgáljuk meg magunkat, hogyan viszonyulunk az Egyházhoz: a hibákat keressük és kritikát fogalmazunk meg, vagy a jó dolgokat is észrevesszük? Sokszor tapasztaljuk, hogy gyermekeink, unokáink nem járnak templomba. Megteszünk mindent, hogy ez megváltozzék? Járjunk előttük jó példával! Készülődjünk örömmel a szentmisére!– buzdította a híveket a szónok.

Isten nélkül fel lehet építeni egy társadalmat, mert az ember képes rá. Azzal azonban, hogy kizárjuk Istent életükből, nem istentelen lesz a világ, hanem embertelen. Éljünk bátran a bűnbocsánat szentségével! Istent nem a bűneink sokasága érdekli, hanem maga az ember. A Mennyei Atya mindenkit üdvözíteni akar, irgalmasságból. Kérjük a Szűzanyát, hogy segítsen Isten jelenlétében élnünk! – hangzott a tanítás.

A legszentebb áldozat bemutatása után a fatimai körmenetben is részt vevő hívek énekekkel köszöntötték az Irgalmasság Anyját. Végül hazánkért, az ifjúságért és a betegekért imádkoztak a jelenlévők.

Szöveg: Hoós Norbert/Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Hoós Flórián

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria