Fatimai Mária-szobrot áldottak meg az engesztelő imatalálkozón Bodollón

Külhoni – 2016. október 14., péntek | 11:42

Fatimai engesztelő imatalálkozót tartottak a felvidéki Szepsi bodollói városrészének Sarlós Boldogasszony-templomában október 13-án – tájékoztatott Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános.

Az első engesztelő találkozót 2002. október 13-án tartották Bodollón. Ezúttal a Pásztor Zoltán püspöki helynök által vezetett papi korona (espereskerületi papi gyűlés – a szerk.) keretében a határ mindkét oldaláról érkezett papok és hívek együtt adtak hálát a Gondviselésnek, amiért azóta minden hónap 13-án összegyűlhetnek imádkozni a Sarlós Boldogasszony-templomban.

A lelkitalálkozó a Fatimában őrzött Mária-szobor másának megáldásával kezdődött. Az életnagyságú szobor hársfából készült, aranyszegélyű fehér ruhában ábrázolja a Szűzanyát, kezén rózsafüzérrel. (Koronája később készül majd el.) A szobor alkotói Király Tamás és Kis Virág Glória, ők készítették az idén húsz éve felszentelt bodollói templom szárnyasoltár-képét is, melyet Bernard Bober kassai érsek jelenlétében Erdő Péter bíboros áldott meg idén május 13-án.

A Mária-szobrot Pásztor Zoltán áldotta meg. Ezt követően ünnepélyesen vitték be a templomba és helyezték el a szentélyben. A hívek elimádkozták az isteni irgalmasság rózsafüzérét, majd szentmisét ünnepeltek. A szentbeszéd után Ferenc pápa felajánló imáját mondták el közösen, melyet a Szentatya három éve imádkozott Rómában a fatimai kegyszobor előtt. A találkozó, melyet a szlovákiai Mária Rádió élőben közvetített, szentségimádással, szentségi áldással és köszönetnyilvánítással zárult.

Október 13. a „napcsoda” évfordulója. 99 éve, 1917. október 13-án, a Boldogságos Szűz utolsó fatimai jelenésekor mintegy 70 ezer ember látta, hogy a nap megnagyobbodott, forogni kezdett, majd úgy tűnt, rázuhan a földre.

(Forrás: Magyar katolikus lexikon)

Fotó: Gábor Bertalan

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria