Ferenc pápa diakónusokat és papokat szentelt Bangladesben

Ferenc pápa – 2017. december 1., péntek | 15:30

A pápa december 1-jén délelőtt szentmisét mutatott be Banglades fővárosában, Dakkában, a Suhrawardy Udyan Parkban, melynek keretében tizenhat diakónust és tizenhat papot szentelt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Harmincegy évvel Szent II. János Pál pápa bangladesi látogatása után ismét ellátogatott Péter utóda az ázsiai ország kicsiny katolikus közösségéhez. 1986-ban II. János Pál pápa tizennyolc papot szentelt apostoli látogatása során, míg Ferenc pápa most tizenhat diakónust, tíz egyházmegyés és hat szerzetes papot szentelt a bengáli egyház számára.

A szertartást, amelyen körülbelül százezer hívő vett részt, a Suhrawardy Udyan Parkban tartották, amely korábban a brit katonák klubja, majd lóversenypálya volt.

A pápa a papszentelés homíliájában a frissen szentelt papokat arra buzdította, hogy kövessék a Jó Pásztor példáját, aki nem azért jött, hogy szolgáljanak neki, hanem, hogy ő szolgáljon.

Ezután a Szentatya röviden, rögtönzött szavakkal, olasz nyelven szólt a hívekhez. Köszönetet mondott odaadásukért, mivel sokan akár két napot is utaztak, hogy eljöhessenek erre a szentmisére. Ez jelzi, hogy mennyire szeretik az Egyházat, mennyire szeretik Jézust. „Köszönöm hűségeteket, haladjatok tovább a nyolc boldogság szellemében, és kérlek, mindig imádkozzatok papjaitokért, különösen azokért, akik ma részesülnek az egyházi rend szentségében. Isten népe imáival támogatja a lelkipásztorokat – ez a ti felelősségetek” – mutatott rá a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria