Ferenc pápa ellátogatott a Brigitta-rend tallinni kolostorába

Ferenc pápa – 2018. szeptember 26., szerda | 15:39

Szeptember 25-én, kedden egynapos észtországi látogatása során Ferenc pápa a fővárosban felkereste a Brigitta-rend kolostorát.


Miután a brigitták kolostorában elköltötte ebédjét, Ferenc pápáról és a nővérekről csoportkép készült, majd a Szentatya a konvent bejáratánál elültetett egy fát. Ezt követően továbbindult a tallinni Szent Péter és Pál-székesegyházba, ahol a helyi egyház karitatív szervezetei által támogatott emberekkel találkozott.

* * *

A Brigitta-rend első fából készült kolostorát – a jelenlegi épület helyén – 1407-ben kezdték építeni gazdag kereskedők hozzájárulásából. 1436-ban kőépületet húztak fel, amely Észtország északi részének legnagyobb egyházi épülete lett. Ezt 1577-ben az orosz seregek lerombolták, és szegények temetője lett a terület.

1991-ben nyílt lehetőség arra, hogy a kolostort újjáépítsék. 1994-ben érkezett meg az első négy nővér Tallinnba, és megkezdődtek a munkálatok. 2001-ben szentelték fel az új kolostort. 2005 óta az épület közönség számára nyitott részében rendezik meg minden évben Észak-Európa egyik legnevesebb zenei programsorozatát, a Brigitta Fesztivált.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria