Ferenc pápa fogadta a libanoni miniszterelnököt: Fontos a keresztény jelenlét a Közel-Keleten

Ferenc pápa – 2017. október 16., hétfő | 11:15

Ferenc pápa október 13-án fogadta Saad Rafic Hariri libanoni miniszterelnököt. A politikus ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával.

A szívélyes légkörben lezajlott megbeszélések során a felek megvizsgálták a libanoni helyzet különböző oldalait és a legújabb közel-keleti fejleményeket. Megelégedéssel állapították meg, hogy megerősödött az ország stabilitása; reményüknek adtak hangot, hogy egyre eredményesebb lesz az együttműködés a különböző politikai erők között az egész nemzet közjava érdekében; elismeréssel szóltak a befogadásról, amelyet Libanon biztosít a nagyszámú menekültnek, és megerősítették, hogy igazságos és átfogó megoldást kell találni a régiót sújtó konfliktusokra.

Felhívták továbbá a figyelmet a kultúraközi és vallásközi párbeszédre, valamint a keresztények és muzulmánok közötti együttműködés értékére, hogy elősegítsék a békét és az igazságosságot; kiemelték az Egyház történelmi és intézményes szerepét az ország életében és a keresztény jelenlét fontosságát a Közel-Keleten – tájékoztat a vatikáni audienciáról kiadott szentszéki közlemény.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria