Ferenc pápa kérésére ezúttal a szlovák–ukrán határra utazik Czerny bíboros

Kitekintő – 2022. március 16., szerda | 13:44

Magyarországi látogatása után Michael Czerny bíboros Ferenc pápa kérésére ismét útnak indul, hogy a Szentatya azoknak, akik fájdalmasan megtapasztalják a most zajló háború következményeit, kifejezze, mellettük áll. Az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdítása Dikasztériumának ideiglenes prefektusa március 16-án, szerdán érkezik Szlovákiába, majd a hét második felében az ukrán határra utazik.

A Vatikáni Sajtóközpont közleménye szerint „Ferenc pápa az elmúlt napokhoz hasonlóan imával követi ezt a küldetést, és a bíboros által kívánja kifejezni közelségét azokhoz, akik menekülnek a harcok elől és szenvednek mások erőszakos tettei miatt”.

A bíboros március 8. és 11. között Magyarországra látogatott. Hazánkban is számos ukrán menekülttel találkozott, akik a magyar fővárosba érkeztek, hogy Európa más városaiba utazzanak tovább. Az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdítása Dikasztériumának ideiglenes prefektusa felkereste a menekülőket segítő jótékonysági szervezetek központjait, majd ellátogatott a barabási határátkelőhelyre, s onnan az ukrajnai oldalra, Beregszász városába is átkelt, ahol tájékozódott a kialakult helyzetről.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria