Ferenc pápa közelgő látogatása reménységgel tölti el a peruiakat

Ferenc pápa – 2018. január 4., csütörtök | 12:44

„Öröm és reménység tölti el a peruiak szívét a Szentatya közelgő apostoli útja miatt, de segítenek a szentek is, mert ők a mi igazi erőforrásunk” – nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak Juan Luis Cipriani Thorne bíboros, Lima érseke.


Peru mélyen katolikus ország, és közel áll Ferenc pápához – fejtette ki a főpásztor. – Nagy mozgás van az egész országban, mégpedig hatalmas remények és örömök mozgása. Ahogy a Szentatya mondta, a szentek egyesítették Perut, és nagyon sokat adtak egész Latin-Amerikának. E szentek élete a perui nép identitásának, önazonosságának része, és éppen ezért minden perui nagyon közel érzi magát Limai Szent Rózához, Porres Szent Mártonhoz… tehát ez egy nagyon mély és lelki jelenlét, mely áthatja Latin-Amerika mostani útját. Az első szentek innen, Peruból jönnek.

Az út egyik legfontosabb eseménye lesz Ferenc pápa találkozása Amazónia népeivel. Ez a látogatás egyúttal a pánamazóniai szinódus nyitánya. Mindannyian érezzük, hogy mi, peruiak nagyon ott vagyunk a pápa szívében – fogalmazott Juan Luis Cipriani Thorne bíboros.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria