Ferenc pápát is megemlítik a Google Doodle nőnapi videójában

Kitekintő – 2016. március 8., kedd | 19:59

Nőnap alkalmából a Google rövid videót készített, amelyben 13 országból 337 lányt, illetve nőt szólaltatnak meg. Arra kérték őket, fejezzék be a „One day I will…” („Egy nap majd...”) kezdetű mondatot. Jane Goodallnak, a főemlősök világhírű kutatójának vágya, hogy találkozhasson Ferenc pápával.

A Google Doodle a Google keresőoldalon látható logó egy speciális, alkalmi, legtöbbször animált változata, amelynek célja valamilyen jeles vagy érdekes eseményről, illetve személyről való megemlékezés.

Idén a nőnap mottója: „Planet 50-50 by 2030: Step It Up for Gender Equality”, hirdetve a célt, hogy 2030-ra a nők és a férfiak társadalomban, politikában, államigazgatásban és üzleti életben betöltött szerepe azonos súlyú legyen.

A Google csapata ezért a nemzetközi emléknap alkalmából 13 országban 337 lányt, illetve nőt kért meg, hogy fejezze be a „One day I will…” („Egy nap majd...”) kezdetű mondatot; a megfogalmazott kívánságokból egy 90 másodperces videót állítottak össze.

A válaszadók egyike, a híres angol antropológus, főemlőskutató Jane Goodall azt a vágyát fogalmazta meg, hogy egyszer szeretne személyesen találkozni a Szentatyával. „A környezetről fogok beszélgetni Ferenc pápával” – mondja a videóban. 

Dame Jane Goodall angol etológus, antropológus és primatológus a csimpánzok társas életének legismertebb kutatója, a Jane Goodall Intézet és a tanzániai Gombe Nemzeti Park igazgatója.

„A nemzetközi nőnap a nők ünnepe, akik itt és ma egy jobb jövőért dolgoznak, ezért fontos volt számomra, hogy biztos legyek benne, a valódi, igazi nőket ünnepeljük meg” – mondta el Liat Ben-Rafael, a Google Doodle egyik menedzsere a Mirror Online-nak, rámutatva arra, miért nem a szokásos animált karaktereket használták a nemzetközi emléknap alkalmával. Hozzátette: „A meg nem énekelt hősök azok, akiket ma ünneplünk. Ha nem mutatnánk meg az igazi nőket, az nagy veszteség lenne.”

A Google minden nőt arra hív a nőnap alkalmából, hogy a #OneDayIWill hashtag használatával osszák meg saját jövőbeli vágyaikat.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió angol nyelvű adása

Magyar Kurír
(zn)

Kapcsolódó fotógaléria