Folytatódik a püspöki katekézis a pécsi Dóm Kőtárban

Hazai – 2018. október 3., szerda | 10:24

Szeptember 27-én, csütörtökön az esti szentmise után tartott katekézist a pécsi Dóm Kőtárban Udvardy György megyéspüspök.

Szeptemberben újraindult a püspöki katekézis: minden hónap utolsó csütörtökén, a 18 órakor kezdődő szentmise után hallgathatják meg a hívek a főpásztor tanítását.

A szemeszter első alkalmán, szeptember 27-én Udvardy György arra hívta a résztvevőket: gondolják végig, hogy melyik a kedvenc szentírási részletük; melyik az a rész a Bibliában, amelynek értelmezése nehézséget jelent számukra; milyen kérdések fogalmazódnak meg bennük a Szentírással kapcsolatban. A felvetéssel a főpásztor a félév tematikáját is kijelölte: minden hónapban egy-egy olyan szentírási szakaszról fog szólni a katekézis, melyet valamelyik résztvevő javasolt.

Az első alkalom témája a megyéspüspök szívéhez közel álló szentírási rész, a filippieknek írt levél Krisztus-himnusza volt (Fil 2,6–11), amely – miként fogalmazott – „olyan Krisztus-képet tár elénk példaként, amelyből egyrészt megértjük Jézus magatartását, másrészt leírja, hogy milyen a keresztény ember”.

A Pécsi Egyházmegye honlapján – a beérkezett javaslatok összesítése után – olvasható lesz majd, hogy melyik hónapban melyik szentírási szakaszról szól a katekézis.

*

Az októberi katekézis rendhagyó módon nem a hónap utolsó csütörtökén, hanem egy héttel előbb, október 18-án lesz. Október 25-én a Pécsi Egyházmegye társvédőszentjére, Szent Mórra emlékeznek a székesegyházban 18 órakor kezdődő ünnepi szentmisén.

Udvardy György szeptemberi katekézise meghallgatható itt.

A hanganyagot készítette: Visontai László

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria