Gödöllőn tartották a premontrei közösségek juniálisát

Megszentelt élet – 2018. június 20., szerda | 12:38

Idén a Gödöllői Premontrei Perjelség szervezte még június 9-én a magyar cirkáriához tartozó premontrei közösségek juniálisát. A találkozónak a gödöllői konvent adott otthont.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az eseményen képviseltette magát a Csornai Premontrei Apátság, a zsámbéki Premontrei Női Kanonokrend, a nagyváradi apátság és természetesen a vendéglátó gödöllői konvent tagjai, akik a találkozó programjait is szervezték.

Összejövetelük nyitányaként a közösségek elöljárói ismertették a náluk folyamatban lévő építkezések, fejlesztések állását, rövid beszámolókkal és képekkel illusztrálva a munkálatokat, továbbá részletes betekintést nyújtottak a Premontrei900 programsorozattal kapcsolatos tervekbe.

Az előadások után a találkozó agapéval egybekötött informális része következett, melynek keretében a rendtársak oldott és jó hangulatú beszélgetéseket folytattak.

„A juniális valóban olyan alkalomnak számít, amikor egy nap össze tudunk gyűlni kötetlenebb program keretében, hiszen az ország különböző tájékain végezzük szolgálatunkat, és mindig erősebbé tudjuk kovácsolni a magyar premontreiek közötti kapcsolatot” – olvasható a Csornai Premontrei Apátság Facebook-oldalán.

Forrás és fotó: Szerzetesek.hu/Csornai Premontrei Apátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria