Gyermekek keresztútja a békéért – Hittanosok csatlakozását várják Ferenc pápa felajánlásához

Hazai – 2022. március 24., csütörtök | 17:15

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Hitoktatási Bizottsága Udvardy György veszprémi érsek elnökletével tartott tavaszi ülésén született meg az az elhatározás, hogy keresztúti ájtatossággal csatlakozzanak a hittanos gyermekek Ferenc pápa felajánló imájához, mellyel Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ajánlja fel az emberiséget, különösen Oroszországot és Ukrajnát március 25-én.

Pénteken a 17 órakor kezdődő bűnbánati szertartás keretében a Szent Péter-bazilikában Ferenc pápa felajánlja Oroszországot és Ukrajnát Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. Aznap  Konrad Krajewski bíboros, a pápai főalamizsnás ugyanezt a felajánlást végzi Fatimában mint a Szentatya hírnöke.

Ukrajna római katolikus püspökei márciusban fordultak azzal a kéréssel a Szentatyához, hogy Ukrajnát és Oroszországot ajánlja fel Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. A kérést Lucsok Miklós munkácsi római katolikus püspök is hangsúlyozta a különleges pápai küldöttel, Michael Czerny SJ bíborossal való beregszászi találkozóján.

A pápai felajánláshoz csatlakozó keresztutat a békéért ajánlják fel, ezzel bevonva a gyermekeket a tevékeny szeretet szolgálatába. Így ők is átélhetik, hogy senki nem tehetetlen a háborúval szemben: imádsággal hozzájárulhatnak a békéért történő erőfeszítésekhez, akár a templomokban, akár az iskolai hittanórákon.

Az egyes stációk elmélkedő szövegeit az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, a Kaposvári Egyházmegye, a Pécsi Egyházmegye, a Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Szombathelyi Egyházmegye és a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatási referensei állították össze.

A keresztút IDE kattintva tölthető le.

*

Háborúban, hittel címmel Udvardy György veszprémi érsek, az MKPK Hitoktatási Bizottsága elnökének tanítása

Forrás és fotó: MKPK Hitoktatási Bizottság Irodája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria